2024. április 19. - Emma

A tervezettnél kisebb hiány az önkormányzatnál

Az év elején tervezett közel egymilliárdos hiánynál jóval kisebb deficittel zárja ez évet a Zala Megyei Önkormányzat - hangzott el pénteken a megyei közgyűlésben.
2007. december 7. péntek 15:33 - Hírextra

A 2007-re tervezett 933 millió forintos működési forráshiányt már az első három negyedévben is jelentősen mérsékelte a fideszes vezetésű és többségű megyei közgyűlés, de a megtakarításoknak köszönhetően év végére 500-600 millió forintra mérséklődik a deficit. A megyei közgyűlés elnöke, Manninger Jenő által előterjesztett jövő évi költségvetési koncepcióban 2008-ra a megye számára a központi állami támogatások további, mintegy 40 millió forintos csökkenését prognosztizálja.

A zalai megyegyűlésen Varga László, a korábbi szocialista elnök kritikával illette a november végén megszavazott, 20 millió svájci frankos (mintegy 3 milliárd forint értékű) megyei kötvénykibocsátást. Meglátása szerint a hitelfelvételnek tekinthető kötvény hosszú évekre előre eladósodáshoz vezet, és csak az intézmények működési költségvetéséből lehet a törlesztéseket kigazdálkodni.

Manninger Jenő válasza szerint a törlesztés majdani mértéke jóval alatta marad a megye törlesztési képességeinek.

A zalai cigány és horvát kisebbségi önkormányzatok ugyancsak szót emeltek a 2008-a költségvetési tervezet ellen, mert az ideihez hasonlóan jövőre sem szerepel a támogatásuk. A cigány önkormányzat tíz, a horvát közel 4,5 millió forintos támogatásért folyamodott, de - hivatkozva arra, hogy a központi költségvetés az átalakuló támogatási rendszer miatt szintén nem tervezett számukra támogatást - ezért a megye sem szerepeltet nekik címzett összeget.

A zalai közgyűlés végül nagy többséggel elfogadta a jövő évi költségvetési koncepciót, amely mintegy 4,4 milliárd forintos kiadás mellett közel 3,3 milliárd forintos bevétellel számol.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását