2024. április 25. - Márk

Az FDSZ szolidáris

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) szolidáris a Liga Szakszervezetek december 17-re meghirdetett akciójával, de nem tud részt venni a sztrájkban, a felsőoktatásban ugyanis ez az utolsó szorgalmi hét, amelyet nem lehet pótolni - közölte Kis Pap
2007. december 7. péntek 13:16 - Hírextra

Az FDSZ ugyanakkor felkéri tagságát és a hallgatókat, hogy a december 17-i héten a szolidaritás jeleként viseljenek kék szalagot - írta közleményében az érdekvédő.

A szakszervezet követeli, hogy a kormány vonja vissza a jelenlegi törvényjavaslatot, és széleskörű társadalmi egyeztetéssel teremtse meg az átfogó egészségbiztosítási reform feltételeit.
Kis Papp László kifejtette: véleményük szerint elkapkodott és téves alapokra épül a társadalombiztosítás privatizációjáról szóló törvényjavaslat, amelyet érdemi társadalmi párbeszéd és szakszervezeti egyeztetés nélkül nyújtott be a kormány a parlamentnek.

Mint írta, az FDSZ nem látja, hogy mit is tartalmaz a javaslatban az alap, a biztosítási és extracsomag. "Erre nézve teljes homály van" - fogalmazott.

Hozzátette: a társadalombiztosítás jelenlegi rendszerének felszámolása nem szakmapolitikai kérdés, mert minden magyar állampolgárt érint, és hatálybalépése a társadalmi szolidaritás legfontosabb elemének eltűnéséhez vezetne.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását