2024. május 14. - Bonifác

Pályázhatnak az egyházi iskolák

Megnyílnak az európai uniós pályázati lehetőségek az egyházi iskolák előtt - mondta az evangélikus egyházi fenntartású iskolák pénteki konferenciáján Budapesten a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezető programmenedzsere.
2007. október 5. péntek 20:00 - Hírextra

Az infrastruktúra-informatika és az egészségmegőrzés terén várható gyors fejlődés - hangsúlyozta Szabó Zoltán az "Egyházak és egyházi iskolák lehetőségei a 2007-2013 közötti időszakban" című előadásában.

Egy éven belül mintegy 200 pályázatot hirdet meg az ügynökség, ezek közül több mint százban lehetnek érdekeltek az egyházi intézmények - tette hozzá. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával kiírt pályázatok többek között a Regionális Operatív Programok (ROP) keretében valósulnak meg - tudatta.

Ennek keretében egyebek mellett digitális tábla vásárlására, tetőtér-beépítésre, közösségi helységek kialakítására nyílik majd lehetőség az iskolák számára - mondta előadásában a szakember.
Az iskolák önrész-hányadát a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a kormány és különböző hitelek segítségével igyekszik segíteni - állította a szakember.

Előadásában annak adott hangot, hogy az európai uniós pályázatokkal az elöregedés és a migráció okozta népességproblémák egy részét is orvosolhatják, továbbá az oktatás szerkezetváltásával a kontinens munkaerőigényét jobban kiszolgálhatják.

Megjegyezte, hogy a különböző régiók együttműködési programjai segítségével az egyházak határokon átívelő kapcsolataikat is ápolhatják.

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium október közepéig konzultatív jelleggel várja az evangélikus egyház véleményét a tenderek kiírásával kapcsolatban, amelynek során a hozzászólások azonos súllyal esnek latba - mondta.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján elindított egy infovonalat, amely az egyedi, így az adatlapok kitöltésekor felmerülő kérdések megválaszolásában segít, míg a hírlevél kategóriában az egyházak is tájékozódhatnak az új pályázati lehetőségekről- jelentette be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását