2024. április 27. - Zita

Új versenyszám úszásban

Az 5 kilométeres csapatversenyt is beiktatja a hosszútávúszás hivatalos versenyszámainak sorába az európai úszószövetség (LEN).
2007. december 7. péntek 13:20 - Hírextra

A LEN - amint arról sajtólevelében beszámol - úgy döntött, hogy első alkalommal a 2008-as dubrovniki Eb-n (szeptember 9-14.) rendezi meg az újfajta viadalt, amelyet - az 5 kilométeres szólóversenyhez hasonlatosan - időfutamos rendszerben bonyolítanak le. Ez annyit tesz, hogy az egyenként három fő alkotta csapatokat egymás után, egypercenként indítják a rajthelyről, a startsorrendet pedig sorsolással határozzák meg. A triók végső helyezéséről az utolsóként célba érő ideje dönt. Az egyes nemzeti csapatokat két női és egy férfi-, vagy két férfi- és egy női maratonista alkothatja.

Az "üldözéses" újítás nem érinti az olimpia műsorán is szereplő 10, illetve a 25 kilométeres távokat, ezeknél változatlanul az egyidejű tömegrajt marad érvényben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását