2024. április 29. - Péter

Szanaszétmódosítva

A módosításokkal nem lesz olyan pontja az egészségbiztosításról szóló törvényjavaslatnak, ami elfogadhatatlan lenne az MSZP számára; az indítványokat az SZDSZ is támogatja. Ezt Kökény Mihály mondta újságíróknak csütörtökön, a parlament egészségügyi bizott
2007. december 6. csütörtök 15:56 - Hírextra
A testület szocialista elnöke hozzátette: a módosító javaslatok a jövő keddi parlamenti szavazás után beépülhetnek a törvényjavaslatba.

Kökény Mihály néhány fontosabb módosítást kiemelve elmondta: az Országos Egészségbiztosítási Pénztár utódszervezeteként létrejövő Nemzeti Egészségbiztosítási Központ számos olyan jogkört - így például hatósági jogosítványt - kap, ami garantálja az állam felelősségét.

Mint mondta, a kisebbségi részvénycsomag értékesítéséből származó bevételt egészségügyi fejlesztésekre kell fordítani, és hasonlóan rendelkezne a törvény az osztalékfizetésről is. Kökény Mihály a fejkvóta számításáról szólva azt mondta: az a cél, hogy "a pénz a beteget kövesse", vagyis szűnjenek meg a területi egyenlőtlenségek.

Kérdésre válaszolva az MSZP-s politikus kitért arra, hogy a javaslat értelmében a pénztárak átvállalhatják a vizitdíj fizetését, ha a biztosítottak preventív szolgáltatásokat, szűréseket vesznek igénybe, de lehetőség lesz a kórházi napidíj átvállalására is, amennyiben a pénztár szabályzata erről rendelkezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását