2024. április 26. - Ervin

Továbbra sincs döntés az Expo-ról

Továbbra sincs döntés a mintegy félmilliárd forint veszteséget felhalmozott pécsi konferencia- és vásárközpont sorsáról, így annak dolgozói folytatják programszervezéssel kapcsolatos munkájukat - közölte a működtető Pécsi Rendezvényszervező Kht. ügyvezető
2007. december 6. csütörtök 18:27 - Hírextra

Nem született határozat az Expo Center eladásáról, vagy az eddigitől eltérő működtetéséről, ezért azt tesszük, ami a feladatunk: az épületbe tervezett idei és jövő évi rendezvények előkészítését, szervezését - mondta Kapás Szabolcs.

Hangsúlyozta, azért állt a nyilvánosság elé, mert az elmúlt időszakban több sajtóorgánumban az a téves információ jelent meg, miszerint az épület nem fűthető és nem alkalmas különböző programok megtartására. Ezzel szemben az igazság az, hogy fűthető, csak szerkezetéből adódóan jelentős költséggel, gazdaságtalanul.

Rámutatott, hogy a 2,5 milliárd forintból épült, tavaly szeptemberben átadott intézmény mintegy félmilliárdos hiánya abból származik, hogy a forgalom elmaradt a várakozástól, így a bevételek nem fedezték az építéshez felvett hitelek és a működtetés jelentős költségeit.

A forgalom elmaradásának oka az is, hogy a piaci alapon működő Expo Centernek konkurenciát jelentenek egyes önkormányzati intézmények, melyek esetenként kedvezőbb árú feltételeket tudnak biztosítani a fórumokat, konferenciákat szervezőknek.

Az igazgató elmondta: idén 153 rendezvénynek adtak otthont, jövőre pedig 170-180-at terveztek, de ennyi megtartására kevés az esély, ugyanis a negatív sajtóhírek miatt több érdeklődő elállt a szerződéskötéstől.

Kapás Szabolcs szerint megoldást az jelentene, ha a jövőben minél több nagy tömeget megmozgató program házigazdái lehetnének. Ilyen lesz az idei "Megaszilveszter", melyre mintegy 800 érdeklődőt várnak.

Tasnádi Péter, a baranyai megyeszékhely szocialista polgármestere november közepén azt nyilatkozta: a hónap végére mindenképpen dönt a városvezetés arról, hogy eladják, esetleg vásárcsarnokká, telephellyé, vagy raktárrá alakítják a jóval nemesebb feladatok ellátására létrehozott Expo Centert. Egyúttal fontolgatják annak vizsgálatát, ki a felelős a "balul sikerült" beruházásért.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását