2024. május 3. - Tímea, Irma

Önállóan vontat, tolat

A MÁV önálló társaságba szervezi január elsejétől a vontatási és tolatási tevékenységét. A MÁV-TRAKCIÓ Zrt. megalakulásával várhatóan mintegy 5200 munkavállaló kerül át az anyacégtől az új társasághoz.
2007. december 6. csütörtök 17:43 - Hírextra
A MÁV-TRAKCIÓ Vasúti Vontatási Zrt. önálló társaságként végzi a vontatási és tolatási feladatokat 2008. január 1-től. A cég a szolgáltatók közül például a MÁV-Startnak és a MÁV Cargo-nak is dolgozik majd megrendelésére, de önállóan nem lát el személyszállítási és árufuvarozási tevékenységet. A MÁV-TRAKCIÓ a tarifáit valamennyi megbízója számára piaci alapon határozza majd meg - áll a cég közleményében.

A MÁV ZRt. csaknem ezer dízel-,villamos - és gőzmozdonyt biztosít a MÁV-TRAKCIÓ-nak a feladatok elvégzéséhez, de a járművek fenntartási és felújítási költségeit az új társaságnak már a saját bevételeiből, illetve részben külső források bevonásával kell majd finanszíroznia.

Ha a MÁV Zrt. alapítója jóváhagyja, az új társaság januártól átveszi az anyacég összes olyan dolgozóját, akik a vontatási tevékenységekhez kapcsolódó feladatot látnak el. Ez 5200 munkavállalót érint, köztük mozdonyvezetőket és egyéb területeken dolgozó munkatársakat.

A MÁV-TRAKCIÓ Zrt. előtársaságát 20 millió forintos alaptőkével jegyezték be, az elnök-vezérigazgatója pedig Zsákay László György, a MÁV Gépészeti Üzletágának jelenlegi főigazgatója lesz. Az új cég részvényeinek 90 százaléka a MÁV ZRt., tíz százaléka pedig a MÁV START Zrt. tulajdonába került. Ez utóbbi júliusban vette át a személyszállítási feladatokat. A vontatási feladatok kiszervezéstől a MÁV ZRt. azt várja, hogy az új cég megőrzi a vezető pozíciót ezen a területen, korszerű és versenyképes szolgáltatásokat nyújt a megrendelőknek és kiszámíthatóan gazdálkodik.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását