2024. június 21. - Alajos, Leila

Bérgyilkos öngyilkosoknak

Egy japán férfi csütörtökön a bíróságon elismerte, hogy cigarettázva nézte végig egy nő halálát, akinek pénzért segített öngyilkosságot elkövetni. A vád szerint a férfi altatót adott be az áldozatnak, majd műanyag szatyrot húzott a fejére. Az eset idén áp
2007. december 6. csütörtök 17:39 - Hírextra
A 34 éves férfi egy internetes oldalon hirdette, hogy mindenféle munkát elvállal, többek között azt is, hogy segít a jelentkezőknek öngyilkosságot elkövetni. Szaito Kazunarit most gyilkossággal vádolják. Japánban ugyan szabad segítséget nyújtani öngyilkossághoz, de csak akkor, ha az alany természetes halála közeli, és elviselhetetlen fájdalmai vannak.

Az utóbbi években nőtt a hasonló esetek száma az ázsiai országban. Az Interneten ismeretlenek kötnek egyezséget, és az is előfordul, hogy közösen követnek el öngyilkosságot. Japán a fejlett országok élvonalában van az öngyilkosságok számában. A helyzet romlott az 1990-es évektől, amikor a gazdaság hanyatlani kezdett. Tavaly több mint 32 ezren követtek el öngyilkosságot, közülük csaknem minden második munkanélküli volt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását