2024. május 5. - Györgyi

Lemondott a képviselő

Összeférhetetlennek tartja, ezért lemondott békéscsabai önkormányzati képviselői mandátumáról a szabad demokrata Velkey Gábor, helyét az a Vámos József veszi át, aki az előző ciklusban már képviselte a liberálisokat a városban, s aki most az SZDSZ Békés m
2007. december 6. csütörtök 22:36 - Hírextra

Velkey Gábor, aki két hónappal ezelőtt foglalta el az országgyűlési képviselőségéről lemondott Kis Zoltán helyét a Parlamentben, döntését elvi, személyes és politikai szempontokkal indokolta.
Mint mondta, hibásnak tartja azt az 1994 óta folytatott gyakorlatot, hogy az önkormányzati képviselők, polgármesterek, megyei elnökök egyszersmind parlamenti képviselők is. Szavai szerint, ha a parlamentben az összeférhetetlenségről egyszer törvényjavaslat születik, akkor azt elvi okokból meg fogja szavazni.

Döntésének személyes hátteréről szólva kiemelte: 1994 óta önkormányzati képviselő Békéscsabán, utóbb bizottsági elnök, sőt alpolgármester is volt, ám a 2006-os választásokat követően az új, immár ellenzéki többségű és vezetési békéscsabai önkormányzatban nem tudott értelmes és szakmai vitát lefolytatni a többséggel.

Mint fogalmazott, a békéscsabai fideszes többség már nem is kíváncsi a szabaddemokraták javaslataira, sőt azt a kérését sem vették figyelembe, hogy parlamenti elfoglaltsága miatt egy számára kedvezőbb időpontban tartsák annak a bizottságnak az ülését, ahol ő is munkát vállalt.
Velkey végezetül azt hangsúlyozta: eddig azt képviselték a szabad demokraták Békéscsabán, hogy egy személy lehetőleg egy feladatot lásson el. Így tudtak lehetőséget adni helyben a párt többi szakértőjének és politikusának is. Mint mondta, Vámos József, aki az előző ciklusban már önkormányzati képviselő volt, és a 2006-os önkormányzati választásokon a városi pártlistán is szerepelt, meggyőződése szerint ismét képes lesz képviselni a liberális értékeket Békéscsaba önkormányzatában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását