2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Csokimiki a szállodában

"Csokoládé Mikulás" látogatott el csütörtök este Hévízen az egyik szállodába. A gyerekek persze először megilletődötten, de később már nagy örömmel fogadták a szokatlan szerzetet.
2007. december 6. csütörtök 22:18 - Hírextra

A hotellánc dolgozóinak gyermekei nem először találkozhattak a fekete Mikulással, merthogy a piros ruhás rendszeresen ellátogat a gyógytaváról híres fürdővárosba. A - Magyarországon legalábbis - szokatlan megjelenésű és magyarul még kevéssé beszélő ajándékosztó már negyedszer hozta el a hévízi szállodába degeszre tömött puttonyát.

Az angyali nagyszakállú az MTI-nek elárulta: valójában Angelo E. Harris a neve, és eredendően az Egyesült Államokból, Észak-Karolinából érkezett. Nem rénszarvasszán, hanem egy óriásgép repítette Magyarországra, de már sok-sok évvel ezelőtt.

A "Csoki Mikulás" eredetileg Taszárra érkezett éppen tíz évvel ezelőtt. Az amerikai erők alkalmazottjaként szolgált a dunántúli légi bázison, de mert megtetszett neki új hazája, később már nem is akart visszamenni a tengerentúlra.

A Mikulás hévízi megjelenését segítő manók a távirati iroda tudósítójának megsúgták: Angelo-Mikulás gyermekkorában súlyos beteg volt, ezért a nagymamája egy alkalommal házhoz hívta az "igazi" ajándékosztót. A kisfiú gyógyulását nagyban segítette ez az ajándék, felnőttként pedig már ő akart jótékonykodással segíteni másokon.

A piros ruhát először még katonaként, Vietnámban öltötte magára 35 évvel ezelőtt. A távol-keleti háború idején árvaházakban és kórházakban örvendeztette meg az ottani gyerekeket, akiket persze meglepett és elvarázsolt a megjelenése. Mintha tényleg ő lenne az igazi, bejárta már a világ számos országát: Thaiföldön, Japánban, az Egyesült Államokban, Németországban és Romániában is járt az elmúlt évtizedekben.

A ma már Kaposváron élő amerikai csoki Mikulás az év más időszakában "álruhában", vagyis civilben is gyakran tölti idejét Hévízen. Többször volt fürdőkúrán, hogy december 6-án állni tudja a megszeppent apróságok kíváncsi rohamát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását