2024. április 30. - Katalin, Kitti

Elmaradt közbeszerzések

A Közbeszerzések Tanácsának (KT) elnöke szerint jogtalanul mellőzte a közbeszerzési eljárást a Heves megyei Lőrinci önkormányzata több építési beruházás megvalósítása során - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t Jánosi Zoltán, a helyi önkormányzat fideszes k
2007. december 6. csütörtök 19:51 - Hírextra

A városatya még a nyáron írt levelet a Közbeszerzések Tanács alelnökének mert úgy ítélte meg, hogy a szocialisták által támogatott polgármester szándékosan kerülte meg a közbeszerzési eljárást a vitatott beruházások esetében.

Víg Zoltán polgármester arról tájékoztatta az MTI-t, hogy csütörtökön az Állami Számvevőszék azonnali ellenőrzését kérték, annak eldöntésére, hogy valóban jogszabálysértő módon jártak-e el.

Berényi Lajos, a KT elnöke, Jánosi Lászlónak írt, a képviselő által az MTI-hez is eljutatott levelében leszögezi, hogy álláspontjuk szerint az önkormányzat által megrendelt építési beruházásokat egybe kellett volna számolni, ami ily módon meghaladta a 15 millió forintos értéket. Ez esetben pedig kötelező a közbeszerzés.

Az önkormányzat viszont - mint azt Víg Zoltán az MTI-nek elmondta - az ingatlan-beruházásokat, illetve a közútfelújításokat külön-külön számolta. Ily módon a vitatott fejlesztések értéke egyik esetben sem haladta meg a 15 millió forintot.

Éppen az eltérő álláspontok miatt kérték az ÁSZ ellenőrzését - tette hozzá.

Az ügyet bonyolítja, hogy közbeszerzési döntőbizottsági eljárás maximum a szerződéskötéstől számított 90 napon belül kezdeményezhető, márpedig ez az idő már letelt. Ez alól csak az ÁSZ kivétel, amely három éven belül kezdeményezheti az eljárást.

Ebben a helyzetben Berényi Lajos a rendelkezésére álló iratokat továbbította az ÁSZ-hoz.
A Heves Megyei Főügyészség már korábban nyomozást rendelt el hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt Lőrinci önkormányzatának szerződéskötései ügyében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását