2024. április 27. - Zita

Nagylelkű Fidesz

Lemondanak képviselői tiszteletdíjuk 10 százalékáról a zalaegerszegi közgyűlés Fidesz-frakciójának tagjai, és erre kérik az ellenzéki frakció tagjait is - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a párt önkormányzati frakcióvezetője Zalaegerszegen.
2008. december 30. kedd 09:57 - Hírextra
Tóth László szerint kezdeményezésükkel lehetővé válik, hogy a nehéz gazdasági helyzetben az önkormányzat "önmagán takarékoskodjon". Éves szinten csaknem 10 millió forintot tudnak megspórolni, ha a képviselő-testület tagjai és a külső bizottsági tagok lemondanak a tiszteletdíjuk 10 százalékáról - jegyezte meg.

Korábban voltak már hasonló próbálkozások, de az erre irányuló bejelentések mindeddig jogszerűtlenek voltak. A képviselők tiszteletdíját jogszabály rögzíti, ezért a szervezeti és működési szabályzat szerint nincs arra lehetőség, hogy a költségvetést is érintő indítványt a bizottságok előzetes tárgyalása nélkül vessék fel.

A közgyűlés Fidesz-frakciója az önkormányzatot és a lakosságot érő megszorítások miatt ezért a következő közgyűlésen javasolja az önkormányzati képviselői tiszteletdíjak csökkentését. Az ezzel kapcsolatos rendeletmódosítási javaslatot már be is nyújtották a polgármesternek. A felajánlást a civil szervezetek javára kívánják fordítani, de csak a költségvetés elfogadásakor nevezik majd meg, hogy milyen célokra fordítják az összeget - közölte Tóth László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását