2024. május 2. - Zsigmond

Átalakul a Berzsenyi

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolának nem csak a cégtábláját cserélik le a felsőoktatási intézmény és a soproni központú Nyugat-magyarországi Egyetem január 1-jei egyesülésével, hanem egyetemi karokat, mesterszakokat, doktori programokat és doktori
2007. december 6. csütörtök 19:45 - Hírextra
Közlése szerint a szombathelyi intézmény 2008. január 1-jével Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ néven folytatja tevékenységét. A fúziót követően a soproni székhelyű egyetem közel 20 ezer hallgatóval az ötödik legnagyobb egyetem lesz - tájékoztatott a rektor.

Karai Sopronban, Mosonmagyaróváron, Szombathelyen, Győrött és Székesfehérváron működnek, így szinte az egész Felső-Dunántúlra kisugároz az universitas tudományos és oktató tevékenysége.
A két felsőoktatási intézmény egyesülésének előzményeként a szombathelyi főiskola tavaly döntött az egyesülésről, mert így látta biztonságosabbnak jövőjét - emlékeztetett a rektor. Négy dunántúli város egyetemeit szólították meg, s a szombathelyi döntéshozók Sopron mellett tették le voksukat. A közös jövőről szólva Faragó Sándor fontos szakmai garanciának tekinti az univesitas több mint 400 minősített oktatóját, akik közül százan Szombathelyen látják el feladatukat.

A csütörtökön megalakult 36 tagú szenátus rektorrá választotta Faragó Sándor eddigi rektort. Ő volt az egyedüli jelölt a tisztségre. Az oktatási miniszter előterjesztése nyomán a rektort a köztársasági elnök nevezi ki. Ugyancsak megválasztották csütörtökön Herczeg László gazdasági főigazgatót. A négy rektor-helyettest jövő januárban választja meg a szenátus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását