2024. április 29. - Péter

Meccs alatt nem fáj

Tizennégy százalékkal csökkent az angol szájsebészek forgalma a múlt évi labdarúgó világbajnokság idején - mutatta ki egy minap közzétett felmérés.
2007. december 5. szerda 09:33 - Hírextra
Régi tapasztalata a mentőknek vagy a kórházi őrzőszobában dolgozóknak, hogy a nagy ünnepi pillanatok, izgalmas sportesemények, rendkívül sikeres televízió-műsorok alatt kevesen vannak rosszul.

A British Journal of Oral and Maxillofacial Surgery című szaklapban megjelent tanulmány azt mutatta be, hogy Londonban két fogászati-szájsebészeti klinika forgalma hogyan alakult a kulcsfontosságú mérkőzések alatt.

A forgalom 14 százalékos csökkenése mellett még feltűnőbb volt az, miként alakult a nagy vetélkedés döntő mérkőzései időpontjainak megfelelő néhány óra. Ebben az időben az ilyenkor megszokott műtétszámhoz képest 55 százalékkal kevesebbszer kellett a szakorvosoknak betegeket ellátni. Mint kiderült, azok sem érkeztek meg ellenőrző vizsgálatra vagy kezelésre, akik korábban már előjegyzést kaptak ezekre az időpontokra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását