2024. május 4. - Mónika, Flórián

Aprót az apróknak!

Aprópénzgyűjtő versenyt hirdetett Ricsi bohóc: aki a legtöbb egy- és kétforintos érmét gyűjti össze 2008. június 8-ig, az értékes ajándékot kap. Az előadóművész azt tervezi, hogy jótékony célra fordítja az "aprópénzt".
2007. december 18. kedd 15:09 - Hírextra

"Több alapítvány megkeresett, hogy segítsek egy- és kétforintosokat gyűjteni, de nehéz lett volna eldönteni, hogy kinek segítsek és kinek nem. Ezért döntöttem úgy, hogy megpróbálok minél több rászorulót támogatni" - mondta Ricsi bohóc.

A jelenleg forgalomban lévő egymilliárd darab egyforintosból és közel 900 millió darab kétforintosból minimum 35-35 millió darab összegyűjtése a cél. Az előadóművész azt tervezi, hogy a pénz 70-75 százalékából közvetlenül a segítségre szoruló gyermekeket, szülőket támogatja és azokat az alapítványokat, amelyeknek céljaival egyetért és úgy ítéli meg, hogy szakszerűen végzik munkájukat.
A fennmaradó összeget befektetné és a nyereségből ugyancsak jótékony célokat támogatna. Ricsi bohóc hangsúlyozta: nem ebből a pénzből szeretne megélni, továbbra is előadóművészként szeretne dolgozni.

A versenyben bárki részt vehet, bővebb információ a www.aprotazaproknak.hu című honlapon található. A pénzt 2008. június 8-án mérik meg a II. Bohócfesztiválon, Budapesten. A verseny egyben "a legtöbb pénzérme egy időben, egy helyen" rekordkísérlet is lesz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását