2024. május 3. - Tímea, Irma

Együttműködnek az egyetemek

Együttműködési megállapodást kötött a Kaposvári Egyetem a volgográdi Agrárakadémiával; a képzésre és kutatásra vonatkozó keret-megállapodást kedden írták alá Kaposváron.
2007. december 4. kedd 14:44 - Hírextra

A Kaposvári Egyetem számára mindig is fontosak voltak, és lesznek a jövőben is a nemzetközi kapcsolatok, s szeretnénk tovább bővíteni a jelenleg 25 országgal meglévő kapcsolatunkat mind az oktatás, mind pedig a kutatás terén - mondta az ünnepélyes ceremónián Babinszky László, a Kaposvári Egyetem rektora.

A tervek szerint a volgográdi egyetem alap-, illetve posztgraduális képzésére járó hallgatók rövidebb, hosszabb kurzusokon vennének részt Kaposváron, valamint a két egyetem a kutatásokban is együttműködne, például a takarmánynövény-nemesítési programban.

Ovcsinnikov Alekszej Szemjonovics, a volgográdi egyetem rektora arra vonatkozóan, hogy konkrétan milyen területen, mikortól és hányan vesznek részt a közös programban, azt mondta: erről a jövő év áprilisig döntenek. A részleteket is magában foglaló együttműködési megállapodást akkor írják alá Volgográdban.

Babinszky László az MTI kérdésére elmondta: jelenleg 16 külföldi hallgató tanul a Kaposvári Egyetemen, további öt pedig itt készül fel a diplomamunkájára. Hozzátette: a kaposvári hallgatók 15 országba mehetnek nyári gyakorlatra.

Közölte: a volgográdi egyetem delegációja mellett az egyetem vezetése a napokban az Egyesült Államok magyarországi nagykövetével is tárgyalt az együttműködés lehetőségeiről. Ezen kívül még ebben a hónapban, hasonló szándékkal, egy indiai és egy indonéziai küldöttség érkezik a Kaposvári Egyetemre, s tárgyalásokat folytatnak arról is, hogy vietnami és kínai egyetemi hallgatók miként vehetnének részt a Kaposvári Egyetemen mesterképzésében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását