2024. április 28. - Valéria

Korcsolyázzon ön is!

Koncertek, korcsolyázás és fakutyaverseny mellett hőlégballonozás, jégrevü és hokibemutató is várja az érdeklődőket az ingyenes "koris farsangon" február 19. és 23. között a budapesti Műcsarnok mellett.
2011. február 16. szerda 15:21 - HírExtra
A Halló Európa – itt Budapest című "látványos és játékos" fesztiválnak két fő pillére van: a jég és a farsangi magyar szokások. Az egyik kiemelt esemény Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó fellépése szombaton, ezen kívül jégkoronggála, táncos bemutatók, busó leányrablás, hőlégballonozás, álarc- és mézeskalács-készítés is színesíti a programokat - tájékoztatott Stiglmayer Gábor főszervező szerdán, a sajtó képviselőinek rendezett tájékoztatón Budapesten.

Vasárnap a Kössük fel a farsang farkát! című rendezvénnyel a kaposváriak szórakoztatják a közönséget: lesz medveherélés, bolond esküvő és deda-báb égetés, a Somogy Zenekar és a Somogy táncegyüttes pedig táncházba invitálja az érdeklődőket - részletezte Stickel Péter, a kaposvári önkormányzat oktatási igazgatója. Emlékeztetett arra, hogy a kaposvári festőművész, Rippl-Rónai József születésének 150. évfordulója alkalmából Rippl-évet hirdetett meg a város önkormányzata. Ehhez kapcsolódva Rippl-Rónai stílusában maszkafelvonulást is tartanak a budapesti farsangon.

Sokféle zenei irányzat szólal meg az ötnapos rendezvényen, de mindegyiket az "igényesség" jellemzi - hangsúlyozta Várkonyi Attila műsorvezető, lemezlovas. A közönséget egyebek mellett az Első Emelet, az R-GO, Fenyő Miklós, a Bikini és a Dolly Roll szórakoztatja, de fellépnek a különböző tehetségkutató versenyek győztesei, a napot minden este neves DJ-k műsora zárja. A rendezvényen részt vesznek értelmi sérült és mozgásukban korlátozott gyerekek és felnőttek is.

A fesztivál az Európai Unió magyar elnökségének hivatalos kísérőrendezvénye. Az EU elnökség egyik fő feladata, hogy "élénkséget vigyen" az ország és a főváros gazdasági életébe, s hogy ebből a sokszínűségből a lakosság is részesüljön. E célt szolgálja a farsangi rendezvény is - mondta Robák Ferenc, a magyar EU-elnökség operatív ügyeinek kormánybiztosa.

További információkat a programokról az érdeklődők a www.halloeuropa.eu oldalon olvashatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását