2024. május 14. - Bonifác

Felújították a kórházat

Nagyobb részt saját forrásból újították fel a helyi gyógyfürdő és kórház D jelű szárnyát Hévizen, ahol a gyógytóra ezen a héten várják az egymilliomodik fürdővendéget - közölte keddi sajtótájékoztatóján az intézmény ügyvezető igazgatója.
2007. december 4. kedd 14:47 - Hírextra

A mintegy százmillió forintos költséggel felújított épületrészben 30 szobát korszerűsítettek, a költségek nagyobb részét a Hévízgyógyfürdő Szent András Gyógyfürdő és Reumakórház Kht. teremtette elő - mondta el Hegedűs Lajos. A 60 millió forintos önrész mellett pályázati forrásokkal, így az egészségügyi tárcától nyert 40 millió forintos támogatással javítottak a körülményeken.

A több évtizede elavult épületszárnyban megszűntek a folyosó végén lévő közös vizesblokkok, az 58 ágyas részleghez két-két szobához összesen 17 új fürdőt alakítottak ki. Az akadálymentesített épületszárnyban elvégezték a teljes villamoshálózat és a fűtés korszerűsítését, valamint a nyílászárók cseréjét.

Hegedűs Lajos beszámolt arról is, hogy sokéves csökkenés után idén jelentősen nőtt a fedett- és a tófürdő látogatottsága Hévízen. A korábbinál kiterjedtebb marketingnek és kedvezményes akcióknak köszönhetően a gyógytónál a tavalyinál egyharmaddal több vendéget fogadtak már az év eddig eltelt részében. Ezen a héten várják az egymilliomodik fürdővendéget.

Vértes Árpád, Hévíz polgármestere az avatón elmondta: a kórház felajánlásának köszönhetően karácsonykor, a három ünnepnapon a nemrég alakult hévízi kistérség valamennyi településének lakója ingyen fürödhet. A korábban csak a helybéliekre vonatkozó kedvezményeket pedig a kistérség településeinek lakói is élvezhetik a jövőben.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását