2024. március 29. - Auguszta

Kommentálták egymást

A Gripen vadászgépek beszerzésével kapcsolatos, populistának minősített magatartása miatt bírálta hétfőn a parlamentben napirend előtti felszólalásában az MDF-et az SZDSZ. Gyurcsány Ferenc csak Varga Mihály (Fidesz) napirend előtti hozzászólását kommentál
2007. december 3. hétfő 15:28 - Hírextra
Gusztos Péter színtiszta populista akciónak minősítette az MDF múlt heti kezdeményezését. Az ellenzéki párt pénteken azt javasolta, hogy a parlamenti pártok elnökei írjanak alá egy nyilatkozatot arról, hogy a Gripen beszerzésekkel kapcsolatban pártjuk nem érintett a korrupció gyanújában. Mint ismert a New York Times arról írt néhány napja egy CIA-tanulmányra hivatkozva, hogy befolyásos politikai pártok dollármilliókat kaphattak Magyarországon és Csehországban a Gripen vadászrepülőgépek megvásárlásáról szóló szerződések megkötése érdekében.

Gusztos szerint ez az ügy, ha a gyanú megalapozottá válik, az ügyészségre tartozik, annak kell vizsgálatot indítania. Másrészt, mint mondta: Dávid Ibolya az érintett időszakban, az Orbán-kormány idején igazságügyi miniszter volt, tehát a döntésre kormánytagként áldását adta. A szabad demokrata politikusnak egyébként az a véleménye: jó lenne ha ebben az ügyben a parlament végre fel tudna állítani egy vizsgálóbizottságot. Utóbbi megjegyzés kapcsán, Vadai Ágnes, a honvédelmi tárca államtitkára azt mondta: biztos abban, hogy a vizsgálóbizottság felállítására vonatkozó javaslat hamarosan ismét a Ház elé kerül.

Varga Mihály (Fidesz) napirend előtti hozzászólásában azt prognosztizálta, hogy a kormányzati propaganda ellenére sem lesz rózsaszín esztendő 2008. A Fidesz frakcióvezető-helyettesének szavaira Gyurcsány Ferenc reagált. A miniszterelnök hangsúlyozta: egyáltalán nem lelkes attól, hogy az ellenzék továbbra is azt az illúziót szajkózza, amely miatt az ország már igen nagy árat fizetett. Szerinte részben a szocialisták és a Fidesz kormány is felelőssé tehető azért, mert éveken át elhitették az emberekkel azt az illúziót, amely szerint az erős ország eléréséhez az államnak nem a polgárok erejéből kell meríteni.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását