2024. április 28. - Valéria

MSZP - SZDSZ: Ki legyen a miniszterelnök?

Csütörtök délután egy óra körül megkezdődött az MSZP és az SZDSZ közötti újabb, harmadik hivatalos egyeztetés a Parlamentben. Surányi György a Népszabadság Online-nak csütörtökön reggel azt nyilatkozta: már "nem tekinthető jelöltnek".
2009. március 26. csütörtök 13:47 - HírExtra
A szocialistákat Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Lendvai Ildikó frakcióvezető és Simon Gábor választmányi elnök képviseli.

Az SZDSZ részéről Fodor Gábor pártelnök, Kóka János frakcióvezető és Horn Gábor ügyvivő vesz részt a megbeszélésen.

A legutóbbi, keddi hivatalos egyeztetést követően a felek nem nyilatkoztak a sajtónak. Még aznap délután jelentette be az MSZP elnökségi ülését követően Gyurcsány Ferenc, hogy az MSZP három miniszterelnök-jelöltje Surányi György volt jegybankelnök, Glatz Ferenc akadémikus és Vértes András, a GKI elnöke.

Az SZDSZ szerdán jelentette be hivatalosan, hogy a három jelölt közül Surányi Györgyöt tudják támogatni.

Az egyeztetésre tartó Horn Gábor az újságírók azon kérdésére, hogy mit szól ahhoz, hogy Surányi azt mondta: nem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget, azt válaszolta: "meg kell nézni, hogy vannak-e más, ilyen kaliberű megoldások".

Bármibe természetesen nem tudunk belemenni, de amíg lehet, folytatjuk az egyeztetést - tette hozzá.

A Népszabadság Online csütörtökön azt írta: Surányi György Brüsszelben csütörtök reggel a lapnak kifejtette: nem alakult ki az a támogatás, melyet igényelt, s ezért ő "nem is tekinthető jelöltnek".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását