2023. június 3. - Klotild

Rendőr minden sarkon

Fokozott ellenőrzésbe kezd a rendőrség decemberben - a karácsony előtti időszakban - a nagyobb bevásárlóközpontok, ünnepi vásárok és a közlekedési csomópontok közelében. Ígéretük szerint láthatóan több egyenruhás lesz az utcákon és az aluljárókban, hogy m
2007. december 3. hétfő 15:25 - Hírextra
Szombaton - azaz bronzvasárnap előtt egy nappal - indítja el az idei fokozott ünnepi ellenőrzést a fővárosi rendőrség - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. Ez azt jelenti, hogy láthatóan több rendőr lesz, leginkább a nagy bevásárlóközpontok és a karácsonyi vásárok közelében. Az egyenruhások folyamatos kapcsolatban lesznek az áruházak biztonsági szolgálataival és a polgárőrökkel is.

Tafferner Éva felhívta a figyelmet, hogy a karácsonyi előtti tömeges bevásárlások a tolvajokat is vonzzák: ilyenkor megszaporodnak az alkalmi lopások, zseblopások. A rendőrök ezt próbálják majd megakadályozni a forgalmasabb helyeken éppúgy, mint a főbb tömegközlekedési eszközökön - például a metrókon, vagy a nagykörúti villamoson.

Közlekedési rendőrből is több lesz az utcákon, szintén leginkább a bevásárlóközpontok és áruházak közelében. Itt főként a tilosban parkolókra figyelnek, illetve a BKV járműveinek és az autósoknak a zavartalan közlekedését próbálják majd fenntartani.

Miklós István, a Fővárosi Közterület-felügyelet közterületi igazgató-helyettese a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a rendőrökkel közösen a közterület-felügyelők is razziáznak majd a vásárokban. Az ő dolguk felszámolni az engedély nélküli árusokat, illetve figyelni arra, hogy mindenki eltakarítsa a maga után hagyott hulladékot.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását