2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Kettős keresztet állítottak

Kettős keresztet állított fel a Jobbik Magyarországért Mozgalom a Magyar Gárdával közösen vasárnap Budapesten a Batthyány-örökmécsesnél az advent, az egyházi év kezdete alkalmából. A Jobbik ötödször tartott ilyen akciót.
2007. december 2. vasárnap 19:20 - Hírextra
Azt akarják elérni, hogy a kereszt, "mint óriás felkiáltójel", hirdesse vízkeresztig a karácsony valódi értelmét, Krisztus születését, egyúttal "jelentsen szálkát" azok szemében, akik az ünnepet arra használják fel, hogy az embereket pusztán fogyasztónak tekintsék, és a szeretetet az ajándék nagyságának mértékéhez hasonlítják - mondta az ökomenikus rendezvényen a párt egyházügyi kabinetjének vezetője.

Tari Attila István azt mondta: a korábbi években a Parlament előtt állították fel a keresztet, de tavaly "a rendőri önkény", az idén pedig "a kufárok tiltották ki" őket a Kossuth térről, ezért kénytelenek a Batthyány-örökmécsesnél felállítani azt a keresztet, amit "iránytűnek szánnak összekuszált életünk háborgó tengerén".

A fából készült kettős keresztet a Jobbik által idén életre hívott Magyar Gárda mintegy húsz tagja állította fel, és állt előtte díszőrséget, majd miután a református és a római katolikus egyház képviselője megáldotta, illetve megszentelte a jelképet, a gárdisták - őskeresztény szokást felelevenítve - általuk megfogalmazott rövid imákat olvastak fel, áldást kérve egyebek mellett a magzatokra, az édesanyákra, és az összmagyarságra.

A rendőrség által is biztosított rendezvényen a gárdisták és a szervezők mellett mintegy hetven árpádsávos és nemzeti zászlót lobogtató ember vett részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását