2024. április 29. - Péter

Bezár a Leonardo kiállítás Debrecenben

Több mint 160 ezren látták Debrecenben az "Igazi da Vinci" című tárlatot. Vidéken időszaki kiállítást még soha nem néztek meg ennyien. A nyolc kamionnyi műtárgyból rendezett kiállítás 270 millió forintba került.
2007. december 2. vasárnap 20:11 - Hírextra
A szervezők szerint a belépőjegyek ára fedezi kiadásaikat, de a pontos számokra még várni kell pár napot - tudta meg a Független Hírügynökség.Az "Igazi da Vinci" című tárlat a firenzei Uffizi Képtár és a tokiói Japán Nemzeti Múzeum után augusztusban érkezett Debrecenbe. A MODEM Galériában a reneszánsz művész több száz eredeti alkotása és rajza alapján elkészített installációt állítottak ki, összesen 1300 négyzetméteren. A kiállítást 270 millió forintból rendezték a szervezők, akik eredetileg 100-120 ezer látogatót vártak Debrecenbe.

"Már túl vagyunk a 160 ezredik látogatón, tehát elmondható, hogy vidéken, Magyarországon ilyen nagyszabású, ilyen nagyszámú látogatót vonzó kiállítás még nem volt "- mondta Gulyás Gábor, a MODEM igazgatója.

Az 5 milliárd forintra biztosított kincsek felpörgették a város idegenforgalmát is. Az igazgató szerint a kiállításról megjelent több száz, hazai és külföldi újságcikk illetve televíziós riport Debrecen imázsát is javította.

A tárlat teljes anyagát jövő januárban New Yorkban állítják ki.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását