2024. április 28. - Valéria

Jeti itt settenkedik

A jetiről szóló leírásokban szereplő lábnyomokhoz hasonlóak felfedezéséről számolt be egy amerikai tévécsatorna forgatócsoportja a Himalája térségében végrehajtott expedíciója után.
2007. december 1. szombat 20:01 - Hírextra
A Destination Truth (Célállomás: az igazság) kilencfős stábja egy hetet töltött a nepáli Kumbu-vidéken, ahol a Föld legmagasabb hegyvonulata is emelkedik. Pénteki sajtótájékoztatójukon arról számoltak be, hogy a Mandzsu folyó partján különös, nagyméretű lábnyomokat találtak a homokban, nagyon hasonlóakat ahhoz, amilyennek az egyes elképzelések szerint a Himalájában élő teremtmény, a jeti lábnyomait leírják.

"Nem hiszem, hogy medve volt. Valami titokzatossal állunk szemben" - mondta a csapat egyik tagja, Josh Gates, a csatorna különös jelenségek és legendás teremtmények nyomába szegődő műsorainak egyik házigazdája.

A Mount Everest meghódítására a Himalájába érkező külföldiek képzeletét már az 1920-as évek óta foglalkoztatják a helyi hegyi vezetők elbeszélései a hatalmas termetű, szőrrel borított testű lényekről.

Számos kutatócsoport próbálta már felkutatni a "havasi embert". Néhányan állították, hogy találtak jeti-lábnyomokat, eddig azonban nem sikerült tudományosan bebizonyítani a lények létezését.


Forrás: hirado.hu/MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását