2024. április 19. - Emma

Visszatér a BMW Isetta?

Újabb klasszikus tűnhet fel a közeljövőben a BMW modellpalettáján. Ezúttal nem egy élményautóra, hanem az Isetta modern változatára számíthatunk, amellyel a BMW a városi miniautók piacából kíván meg kihasítani egy szeletet.
2007. november 29. csütörtök 11:14 - Hírextra
Hamarosan egy újabb legendás BMW térhet vissza köreinkbe. Ezúttal viszont nem egy minden eddiginél erősebb M-esről, vagy egy újabb luxusautóról, hanem egy igazi városi miniről van szó.

Az Isettára mai napig sokan emlékeznek, hiszen az 1955-től '62-ig gyártott buborékautóhoz hasonló nem igazán készült azóta sem, szellemi utódjaként legfeljebb a Smartot lehetne megemlíteni. A mindössze 2,4 méter hosszú autóban két felnőttnek és némi csomagnak volt hely, hajtásáról pedig először egy 250 köbcentis 12 lóerős motor gondoskodott, amely az évek során előbb 300, később pedig 600 cm3-re hízott. Miután azonban az elmúlt években egyre inkább divatba jöttek a városi miniautók, így a hírek szerint a BMW az Isetta gyártásának újraindítását fontolgatja.

A brit Auto Expressz magazin híre nélkülözi a konkrétumokat, az viszont biztos, hogy az új Isetta igen könnyű lesz, ennek megfelelően szén-dioxid kibocsátása alacsony maradhat. A kétüléses városi autó hajtásláncáról egyelőre semmit nem hallottunk, a BMW hagyományaival ellentétben azonban így is valószínűsíthető, hogy ebben az esetben nem a vezetés élményén lesz a hangsúly. Az Isetta 2010-ben bemutatkozó változatában pedig - elődjével ellentétben - immáron hátrameneti fokozat is lesz.

Illusztráció: Auto Express
Forrás: A5.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását