2024. május 5. - Györgyi

Kalácsrekord született

Az összefogás jegyében, a jól ismert törött mézeskaláccsal és a szeretet éhség mottóval csütörtökön elindította 12. országos adventi pénzadománygyűjtését a nélkülöző emberek megsegítésére a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet.
2007. november 29. csütörtök 16:57 - Hírextra

A felhívás meghirdetésének Budapesten tartott sajtótájékoztatójára egy óriási - 1,7 méter széles, 14,4 méter magas és 12 kilogramm súlyú - igazi mézeskalács szívet készítettek a segélyszervezet átmeneti otthonaiban élő gyermekek, jószolgálati nagykövetei és cukrász szakemberek. A plakátokról, hirdetésekből ismert szív és a szeretetet, az összefogást és a szívből jövő közös segítségnyújtást fejezi ki - mondta Lehel László, a Segélyszervezet igazgatója.

A csütörtökön elindított pénzgyűjtő akció december 31-ig tart. A Segélyszervezet az eddigi online - a www.segelyszervezet.hu című honlapon található - pénzküldési lehetősége mellett egy új internetes adományozási formát is kínál, amely a Válassz egy ajándékot, változtass meg egy életet! mottót kapta és a www.szeretet.ehseg.hu című weboldalon érhető el - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Az adományok küldhetők "hagyományos módon" is a postán található csekken, vagy átutalással az OTP Bank 11705008-20464565 számlaszámra.

Az eseményen Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete arról számolt be, hogy lezárult a 132 millió forintos székelyföldi árvízi segélyprogram, amelynek keretében 1400 család részesült gyorssegélyben, 265 család kapott 125 ezer és 250 ezer forint értékben ingóságpótlási és újjáépítési támogatást. A szervezet részt vállalt a bikafalvi református templom megújulásában, felújította továbbá a kiskadácsi unitárius közösségi házat és egy új iskolának, óvodának és orvosi rendelőnek helyt adó komplexumot épített Hodgyán.

A Segélyszervezet afganisztáni társadalmi szerepvállalásáról Kovács (Kokó) István, a Segélyszervezet jószolgálati nagykövete beszélt. Elmondta, hogy az oktatás, a mezőgazdaság és az egészségügy területén végzett munkájuknak köszönhetően iskolák épültek, mezőgazdasági programok és környezetgazdálkodási, hulladékkezelési projektek valósultak meg.

Magyarországon 16 szociális intézményben, 34 különálló szolgáltatással segítenek a Segélyszervezet munkatársai az egyszülős családokon, szegény gyermekeken, szenvedélybetegeken és hajléktalanokon - közölte Lehel László a Segélyszervezet magyarországi tevékenységével kapcsolatban. Kiemelte, hogy a közlemúltban egy új, a Segélyszervezet által kidolgozott segítségnyújtási formát indítottak el a magyar krízishelyzetben lévő családok megsegítésére, dán-magyar együttműködésben.

A szervezet igazgatója ismertette az idén lezárult Srí Lanka-i segélyprogram részleteit is. Ennek keretében 249 otthon épült fel vagy újult meg, továbbá gyógyszersegélyt juttattak a bajbajutottaknak, halászati felszereléseket készítettek és drámaszínházi előadások szervezésében segítettek feldolgozni a tragédiát.

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is tervez ételosztást, adományosztást még a karácsonyi ünnepek előtt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását