2024. május 3. - Tímea, Irma

Zárt ülés

Zárt ülésen hallgatja meg Gyarmati Györgyöt és Galambos Lajost az Együtt Egymásért, Egy-Másért Alapítvány működésének nemzetbiztonsági kockázatát vizsgáló bizottság szerdán.
2007. november 28. szerda 13:42 - Hírextra
A testület délelőtti ülésén Gyarmati Györgyöt, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi megbízott főosztályvezetőjét, az Egy-Másért alapítvány volt kuratóriumi tagját és Galambos Lajost az NBH nyugalmazott főigazgatóját hallgatják meg.

A bizottság azért rendelt el zárt ülést, mert a meghallgatáson várhatóan az NBH működésére vonatkozó információk is elhangzanak.

Az ülésen Simon Ibolya, az Egy-Másért alapítvány jogi képviselője, az NBH volt munkatársa nem tudott részt venni, ezért az ő meghallgatását későbbi időpontra halasztották.

A bizottság a délutáni ülésének napirendjén Szilvásy Istvánnak, az Állami Egészségügyi Központ főigazgatójának és Szilvásy Péternek a meghallgatása szerepel.

Az Együtt Egymásért, Egy-Másért Kiemelten Közhasznú Alapítvány ügyében áprilisban kezdtek el nyomozni a vámosok. A nyomozás során hét személyt gyanúsítottak meg azzal, hogy Hongkongból kapott élelmiszer-adományokat a Herba Zrt.-n keresztül jogellenesen értékesítettek magyarországi üzletláncoknak. A vámnyomozók szerint a meg nem fizetett vám, illetve áfa összege 1,22 milliárd forint.

A gyanúsítottak között van Földesi-Szabó László volt rendőrtiszt, az alapítvány kuratóriumának elnöke. A kuratóriumban szerepet vállalt az NBH megbízott főosztályvezetője és volt munkatársa, ellenük nem indult büntetőeljárás.

Az ellenzéki kezdeményezésre megalakult parlamenti bizottság feladata az ügy nemzetbiztonsági kockázatainak és a korrupciógyanús eseteknek a vizsgálata.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását