2024. május 16. - Mózes, Botond

Polgárbarát önkormányzat Egerben

Diákokkal ismerteti meg az önkormányzat működését Eger városa a "Polgárbarát Városháza" elnevezésű programja keretében - adta hírül a helyi önkormányzat az MTI Önkormányzati Sajtószolgálat honlapján.
2010. január 19. kedd 16:18 - HírExtra
Elsőként a Dobó István és a Szilágyi Erzsébet Gimnázium végzős diákjait ismertetik meg a közgyűlés működésével. A diákok a látogatás alkalmával megalakíthatják saját, az egri közgyűléshez hasonló létszámú, 26 tagú önkormányzatukat is a Városháza dísztermében.
Eger 2008 januárjában indította el a "Polgárbarát Városháza" című programot, érettségi előtt álló diákok számára. A kezdeményezés célja, hogy a fiatalok a Városházára ne, mint a hatalom szimbólumára tekintsenek, hanem szolgáltató, a város lakosságának érdekeit képviselő intézményt lássanak benne, mindemellett előmozdítsák a diákok kötődését a városhoz.

A városházi látogatás keretében a fiatalok kérdéseket tehetnek fel az előadóknak, személyesen találkozhatnak a polgármesterrel és az alpolgármesterrel, és gyakorlatilag is megismerkedhetnek a Közgyűlés munkájával. Az előadásokat követően saját iskolájuk önkormányzatát is megalakíthatják ideiglenes jelleggel. Kiválaszthatják 26 képviselőjüket, és a rögtönzött közgyűlésen megtárgyalhatnak olyan előre kiválasztott témákat, amelyek az iskolájukat és a diákokat érintik.

Idén újdonságnak számít, hogy a város díszpolgárai- Biros Péter és Szécsi Zoltán vízilabdázók, Kopcsik Lajos mestercukrász és Seregély István nyugalmazott egri érsek - is bemutatkoznak a tanulóknak. A programsorozat január 20-án indul és március 10-ig tart - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását