2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Rossz körülmények a marhatelepen

Rendőrségi eljárás indulhat egy drávasztárai állattartó telep tulajdonosa ellen, aki hónapok óta nem biztosít megfelelő körülményeket szarvasmarháinak, amelyek közül több el is pusztult, illetve eltűnt a közelmúltban - közölte Baranya főállatorvosa az MTI
2007. november 28. szerda 17:16 - Hírextra
Hétfőn állatvédőkkel együtt ismét szemlét tartunk a telepen. Ha addigra az állatok tartási körülményei nem javulnak jelentősen, feljelentést teszünk a rendőrségen - tette hozzá Vass Péter.
A főállatorvos beszámolt arról, hogy az állat-egészségügyi hatóság munkatársai a csőd miatt tulajdonosváltáson átesett telepen tartott augusztusi ellenőrzésen komoly hiányosságot találtak a szarvasmarhák tartására, járványvédelmére, az adminisztrációra vonatkozóan, ezért kétszázezer forintos bírságot szabtak ki, és felszólították az érintettet, pótolja a hiányosságokat.

Vass Péter azt mondta: a tulajdonos anyagi okok miatt vagy hanyagságból azóta sem tett eleget kötelezettségeinek, legfőképp állatai szakszerű etetésének, trágyájuk elhordásának. Időközben olyan korlátozást is bevezettek a telepen, hogy az állatokat nem lehet eladni, csak vágóhídra vinni.
Megjegyezte, az elmúlt harmincnyolc napban hét-nyolc tehén elhullott. Egyelőre nem tudni miért, boncolási eredmények ugyanis nem állnak rendelkezésre. Ennél is érdekesebb viszont, hogy huszonnégy növendék bika pedig eltűnt, hollétüket homály fedi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását