2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Rallyra készül a BKV

Kedden mutatta be a BKV Zrt. a készülőben lévő Volvo Regio buszt, amellyel január 12-én indul a Bamako Rally-ra. A jármű két kerékgarnitúrával vág neki az útnak: a standard gumik mellett speciális, a sivatagi körülményekhez is kiválóan alkalmazkodó tömött
2007. november 28. szerda 07:48 - Hírextra
A speciális buszt az elején és végén is 10 tonnás csörlővel szerelik fel, így a 200 méteres vontatókötéllel a jármű gyakorlatilag képes lesz kihúzni majd saját magát elakadáskor.

A közleményből kiderül, hogy egy dízel aggregátor is lesz a fedélzeten - ezzel biztosítják majd a folyamatos áramellátást. Szükség is lesz rá, hiszen műholdas navigációs rendszer, nagy hatótávolságú éjjellátó berendezés, 360 fokban fordítható radar, külső infravörös biztonsági mozgásérzékelők, belső monitorok, hűtőszekrény, főzőlap, mikrosütő és televízió is lesz a buszon. Ezen kívül WiFi, nagy teljesítményű CB rádió, hatalmas üzemanyag- és élelmiszerkészlet, egy 250 köbcentis sivatagi motor, sőt komplett műtőasztal segíti majd a biztonságos versenyt, illetve a sikeres célba érést.

Külön érdekesség, hogy két szépségkirálynő is elkíséri majd a versenykategóriában induló buszt: Bóna Ildikó a Miss Universe Hungary 2007. évi győztese és Bodri Kriszta a Miss World Hungary 2007. évi királynője is a csapat tagja.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását