2024. május 6. - Ivett, Frida

Bírálják a kvótarendszert

A szakértők zöme bírálja azt a módot, hogy kvóták megállapításával lépne fel a tulajdonosi koncentráció elkerülése érdekében a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia (NAMS) - derült ki egy szerdai, budapesti konferencián elhangzottakból.
2007. november 28. szerda 16:25 - Hírextra
"A piacon alapvetően szórakoztatással lehet pénzt keresni, nem véleményformálással" - hangoztatta Gálik Mihály, a Budapesti Corvinus Egyetem Médiagazdaságtani és Telekommunikációs Tanszékének vezetője, utalva arra, hogy a nagy piaci részesedés nem okvetlenül jár együtt komoly véleményformáló erővel.

Hozzátette, tarthatatlannak gondolja azt a felfogást, amely csak a televíziózásban vezetné be a meghatározó véleményformáló képesség fogalmát; hangsúlyozta, szerinte a kereskedelmi médiában nem, csupán a közszolgálati médiában kellene a sokszínűség követelményét állítani a műsorszolgáltatók elé.

"A médiaszabályozásban átmeneti időszakot élünk" - mondta Sarkady Ildikó kormánybiztos, utalva arra, hogy évtizedeken át "kőkemény állami szabályozás" működött ezen a területen.
Az önszabályozás terjedésének fontosságát kiemelve azt hangoztatta, "a piac mindenképpen utat fog találni magának" a szabályozáson belül.

Kaszó Klára, az RTL Klub jogi igazgatója erre azzal felelt, hogy mára még a politika sem nőtt fel ahhoz, hogy a piacot szabályozza, s megjegyezte: szükségtelen, hogy Magyarországon az amúgy is túlszabályozott európai médiarendszernél is szigorúbb, részletesebb rendszert hozzanak létre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását