2024. május 4. - Mónika, Flórián

60 milliót perkáltak

Közel 60 millió forintot fizettek be egy hónap alatt azok az utasok, akiket 2002 és 2006 között büntettek meg a Budapesti Közlekedési Zrt. ellenőrei - mondta el a társaság vezérigazgató-helyettese hétfőn az MTI-nek.
2007. november 26. hétfő 10:45 - Hírextra
Regőczi Miklós közölte: a BKV ügyfélszolgálatán körülbelül 20 millió, ügyvédi úton pedig mintegy 35 millió forintot fizettek be, a fennmaradó összeget pedig utalással vagy csekken juttatták el a bliccelők a közlekedési vállalatnak. A legmagasabb, egy összegben befizetett tartozás több mint 700 ezer forint volt.

Aki október 18. és november 24. között rendezte bliccelésből eredő tartozását, ezt 20 százalékos kedvezménnyel tehette meg - tette hozzá a BKV kommunikációs és értékesítési vezérigazgató-helyettese. A "Blicc Over" elnevezésű akcióval körülbelül 5.000 jegy vagy bérlet nélkül
közlekedő utas élt.

Regőczi Miklós elmondta azt is, hogy az akció a BKV-nak 8 millió forintjába került, ezt a pénzt a telefonos ügyfélszolgálatra és az újsághirdetésekre költötték. A társaságnak tartozók nem kaptak külön felszólítást az akció időtartama alatt - tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

Tájékoztatása szerint a BKV-nak mintegy 15 milliárd forintnyi bliccelésből eredő kintlevősége van, a társaságnak tartozók száma meghaladja az egymillió főt. A fennmaradó tartozást a BKV követeléskezelő cégeknek kívánja eladni, az ehhez szükséges közbeszerzési pályázatot a közeljövőben írja ki a közlekedési vállalat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását