2024. április 25. - Márk

Karácsonyi design-ékszer kiállítás

A legjelentősebb hazai design-ékszerészek munkáiból nyílik szombaton kiállítás "Kisült-e már a kalácsom?" címmel a budapesti Sterling Galériában - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.
2007. november 27. kedd 14:31 - Hírextra

Közlésük szerint a 2004-ben megnyílt Sterling Galéria nyújtja a legnagyobb kínálatot a kortárs magyar ékszertervezők egyedi és kisszériás munkáiból. A galériában negyedévente rendeznek tárlatokat, amelyeken bemutatják a fiatal ékszertervezők új munkáit.

A mostani kiállításon megtekinthetők Peter Vladimir, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem formatervező tanszéke vezetőjének és volt tanítványainak, valamint számos művésztanárnak az ékszerei és egyéb, a karácsony misztériumához kötődő kiegészítő tárgyai.

Az összegzés szerint a kiállított művek tudatosan tervezett, izgalmas, egyedi alkotások, amelyek belső, gondolati értéket hordoznak, s egyértelműen a karácsonyi ünnepekhez köthetőek. A tárgyakon tükröződik a készülődés izgalma, az ajándékozás öröme, a szeretetteljes alkotás, valamint a megismételhetetlen egyediség.

A bemutatott ékszerek és karácsonyi tárgyak jelentős része nagy finomságú sterling ezüstből készült, ezt az alkotók egyéni ízlésüknek megfelelően kombinálták különféle kövekkel, fával, csonttal, műanyaggal. Ezen kívül láthatók nemesacélból és eloxált alumíniumból kialakított tárgykülönlegességek is.

A többfunkciós ékszerek között található ezüst nyakék, amely aprócska kalácssütő-formaként egyaránt használható, de a látogatók megtekinthetnek ezüstből és bakelitből formált kanálkákat is, amelyek nyakékként hordhatók, megfordítva pedig vajkésként használhatók.

A galériában kiállítják Kaintz Regina Champagne című kollekciójának Rosé nyakékét is, amely az idén elnyerte a Törley Művészeti Díjat. Az ékszert a pezsgő felszálló buborékjai ihlették.

A tárlat január 4-ig látogatható a Sterling Galériában, a IX. kerületi, Ráday utca 31. szám alatti kiállítóhelyen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását