2024. április 24. - György

Kóka nyílt levele

A vasárnapi romániai európai parlamenti választások előzetes eredményei alapján Kóka János, az SZDSZ elnöke nyílt levélben gratulált Markó Bélának, az RMDSZ elnökének és pártjának a sikeres szerepléséhez.
2007. november 26. hétfő 17:26 - Hírextra

Kóka János szerint az eredmény bizonyítja, hogy a romániai magyarság komoly politikai tényező Romániában és Európában. Hozzátette, bár a megosztottság jelentős kockázatot rejtett magában, elismerés illeti a romániai magyar választókat, amiért az országos átlagnál lényegesen magasabb részvételükkel biztosították erős európai parlamenti képviseletüket.

A politikus szavai szerint egyedül az RMDSZ józan és kiegyensúlyozott politikája hozott eddig sikereket a romániai magyarok számára, és csak ez a politika lehet eredményes az Európai Unióban is.

Kóka János hozzátette, hogy az SZDSZ az RMDSZ-t továbbra is stratégiai partnerének tekinti, és kész folytatni, illetve megerősíteni az eddig kialakult eredményes együttműködést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását