2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Csúszik a tervezett átadás

Rossz időjárási viszonyok nehezítik a 71-es főút elkerülő részének építését, de nincs veszélyben a műszaki átadás december 15-re tervezett határideje. A 3 települést, Balatonfűzfőt, Balatonkenesét és Balatonakarattyát elkerülő út az eredeti tervek szerint
2007. november 26. hétfő 08:10 - Hírextra
Rossz időjárási viszonyok nehezítik a 71-es főút elkerülő részének építését, de nincs veszélyben a műszaki átadás december 15-re tervezett határideje - írja a Veszprém megyei napilap. Béni György, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője a napilapnak elmondta, a gépjárműforgalom ideális esetben év vége előtt nem sokkal megindulhat.

Az építkezés október elején került reflektorfénybe, amikor az alvállalkozók munkalassítással bojkottálták az építkezést, mert fizetési és elszámolási probléma adódott az építtető konzorcium egyik tagjával. A tárgyalások október közepén vezettek eredményre. A 10,3 milliárd forintból épülő új vonal 17,3 kilométeres szakaszából 11,6 kilométer egyben a leendő M8-as autópálya egyik kétsávos pályájának része lesz.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását