2024. április 26. - Ervin

Megállapodtak

Aláírták a megállapodást a BKV villamos-, metró- és HÉV-ágazatait képviselő szakszervezetek szerdán Kocsis Istvánnal, a cég új vezérigazgatójával. Az öt szakszervezet és egy szövetség által aláírt megállapodás szerint december 15-ig biztosan nem lesz sztr
2008. október 1. szerda 08:52 - Hírextra
Gulyás Attila elmondta: a még május 27-én megkötött megállapodást a szerdai megbeszélésen több pontban módosították, ezt írta alá a társaság vezetője, s látták el kézjegyükkel a szakszervezetek is.
A megállapodás értelmében a BKV december 15-ig elvégzi a létszám felülvizsgálatát, közös vállalati stratégiát alakít ki, tartózkodik a metró-, a HÉV- és a villamos ágazat koncesszióba adásától, kiszervezésétől, nem adhat el telephelyeket és eddig az időpontig ki kell alakítania a rövid- és középtávú stratégiát.

A hosszú távú stratégiát viszont a vállalat átalakítási koncepciója részének tekintik a szakszervezetek, így az kikerült a megállapodásból - tette hozzá Gulyás Attila.

A BKV közleményben tájékoztatta az MTI-t az úgynevezett vaskerekes ágazattal történt megállapodás aláírásáról, jelezve, hogy a gumikerekes ágazatot képviselő szakszervezetekkel csütörtök reggel 7 órától folytatódik a tárgyalás. Addig egyik fél sem nyilatkozik a kedden kicserélt megállapodás-tervezetről.

Nemes Gábor a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének szóvivője előzetesen elmondta, hogy a buszágazatot képviselő szakszervezetek más jellegű garanciákat várnak a BKV-tól, mint amiket a "kötöttpályás ágazat" érdekképviseletei kaptak.

A szóvivő hangsúlyozta, a főváros vezetőit nem tartják hiteles tárgyalópartnernek, ezért abban bíznak, hogy Kocsis Istvánnak sikerül keresztülvinnie elképzeléseit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását