2024. április 30. - Katalin, Kitti

60 milliót kaszált eddig a BKV

15 milliárd forintból 60 millió fizettek be a bliccelők a BKV kedvezményes pótdíj-befizetési akciója alatt szombat délutánig. A társaság októberben indította "Blicc Over" nevű akcióját, melynek keretein belül az ötödét elengedte azoknak a büntetéséből, ak
2007. november 25. vasárnap 07:59 - Hírextra
A BKV október közepén indított kampányt a tartozások behajtására, ami egy hónapon át tartott. Aki egy összegben fizetett, attól ez alatt az idő alatt 10-20 százalékkal kevesebb pótdíjat kértek. A BKV-nak októberig 1 millió 600 ezer bliccelő tartozott több mint 15 milliárd forinttal. Most már csak 14 milliárd 940 millió a kintlévőség.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője szerint megbukott az akció. Vitézy Dávid szerint sem a kedvezmény mértéke nem volt megfelelő, hogy ez egy sikeres akció legyen, sem egyes múltbeli tartozások nem késztetik arra az embereket, hogy befizessék korábbi büntetéseiket.
Az egyesület szerint a kampány még a reklámköltséget sem fedezte, a BKV szerint viszont sikeres volt.

Regőczy Miklós a BKV kommunikációs vezetője szerint ugyanakkor Vitézy Dávid megint hazudott. "A BKV-nak 60 millió forintos bevétele volt az akcióból és ehhez jön még a csekken és ügyvédeken keresztül befizetett pénz, amit csak a jövő héten tudunk összesíteni. A kiadások többszörösét hozta a kampány" - mondta Regőczy Miklós.

Mostantól a BKV behajtókkal szedeti be kintlévőségeit.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását