2024. április 30. - Katalin, Kitti

Csökken a BKV utasainak száma

Az elmúlt öt évben évente átlagosan három százalékkal csökkent a BKV fizető utasainak a száma - közölte a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. sajtóosztálya az MTI-vel pénteken.
2007. november 23. péntek 15:58 - Hírextra

Míg az eladott, egyszeri felszállásra jogosító hagyományos vonaljegyek száma 2003-ban körülbelül 35,5 millió darab volt, addig 2006-ban már csak 27,2 milliót adtak el - áll a közlekedési vállalat közleményében.

A havi és a 30 napos bérletek (a tanuló és nyugdíjas bérleteket is beleértve) eladási darabszáma 2003-ban körülbelül 7,3 millió volt, amely folyamatos csökkenés mellett 2006-ra 6,4 millióra esett vissza.

A BKV idén szeptember 30-ig összesen 34,9 millió vonaljegyet értékesített, ebből 18,7 millió volt a hagyományos vonaljegy. Az eladott havi, illetve 30 napos bérletek száma szeptember végéig 4,7 millió volt.

"Az utasszám, illetve ezzel szoros összefüggésben a jegy-, illetve bérletvásárlás csökkenése tény, Európa számos nagyvárosában tendencia. Ugyanakkor a szolgáltatások minőségének javítása, az utasok valós igényeihez, utazási szokásaihoz, az utazás mértékéhez jobban alkalmazkodó tarifafajták, illetve módszerek alkalmazása valós igényként merül fel" - közölte a BKV.

A közlekedési társaság a közelmúltban többek között a BKV utasszámának csökkenésével indokolta a járatok menetrendjét rögzítő, úgynevezett paraméterkönyv tervezett módosítását, amely várhatóan egyes járatok megritkítását, megszüntetését eredményezi.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását