2024. április 25. - Márk

Kósz szerint negatív volt a szondázás eredménye

Kósz Zoltán azt állítja, hogy negatív lett az eredmény, amikor péntek hajnalban megszondáztatták a Lánchídnál. Az olimpiai bajnok vízilabdázó péntek este juttatta el közleményét a Független Hírügynökséghez a hajnalban történt verekedéssel kapcsolatban. Eb
2007. november 24. szombat 08:44 - Hírextra
Kósz Zoltán közleményében azt írja a rendőrök a négy negatív szonda ellenére döntöttek úgy, hogy elviszik vérvételre, amely ellen tiltakozott. A később történtekről mindössze annyit ír: szóváltás alakult ki utasai, a rendőrök és ő közte.

Az olimpiai bajnok hozzáteszi: sajnálja a történteket, és reméli, hogy a nyomozás során kiderül, ki és milyen mértékben volt felelős az ügyben.

A rendőrök péntek hajnalban állítottak meg az I. kerületi Alagút utcában egy autót. Azt mondják, azért, mert bizonytalannak tűnt a vezető. A sofőrt megszondáztatták. A szonda elszíneződött, ezért közölték a sofőrrel, hogy előállítják vérvételre - állítják a rendőrök.

Az intézkedést az egyik utas kifogásolta, szóváltásba keveredett az egyik rendőrrel, a járőrautót is megrugdosta, ezután a járőrök segítséget kértek. A két férfit előállították az I. kerületi kapitányságra - mondta Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A sofőrről kiderült, hogy nem más, mint Kósz Zoltán, a 2000-ben aranyérmes magyar vízilabda-válogatott kapusa, utasa pedig a korábban szintén vízilabda-válogatott Petőváry Zsolt. Őt a rendőrség hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentette. A rendőrautó sárvédője behorpadt, és a rendszám is leesett róla. Az elsődleges vizsgálat szerint a sofőr közepesen ittas volt.

A rendőrség szerint az intézkedés jogszerű és szakszerű volt. A két sportolót a kihallgatás után szabadon engedték.

A pécsi vízilabda-szakosztály vezetői ezután úgy döntöttek, hogy felfüggesztik Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt játékjogát, amíg ki nem derül pontosan, mi történt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását