2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Fidesz vázolta célkitűzéseit

Fővárosi ombudsmani intézményrendszer kialakítása, a tömegözlekedési eszközökön utazók létszámának 30 százalékos emelése és egy városi rendőrség megszervezése szerepel egyebek mellett a polgári oldal fővárosi koncepciójában, amely a 2015-ig megvalósítandó
2007. november 24. szombat 13:07 - Hírextra
Tarlós István, a fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség vezetője szombati sajtótájékozatatóján mutatta be azt a 34 oldalas dokumentumot, amely a későbbiekben részletes, középtávú fejlesztési programjuk alapját képezi és ami a poltitikus szerint valós alternatívát jelent a jelenlegi városvezetési program mellett.

Tarlós István szerint nem minden alap nélkül merült fel a polgári oldallal szemben az a vád, hogy nem tett le semmit az asztalra és nem fogalmazta meg konkrétan, mit tenne a jelenlegi vezetés helyett. A Fidesz-KDNP frakciószövetség vezetője elmondta, hogy 2007-ben nincs értelme választási programot készíteni, de már most szükség van egy új koncepció meghatározására.

A fővárosi ellenzék jelenlegi elképzelései szerint 2012-re az országos mintára létre kell hozni, a fővárosi ombudsman intézményét, amelynek célja egyebek mellett a jogsértések megelőzése lenne, és a kerületekkel összehangolt, egységes humánerőforrás gazdálkodást kellene kialakítani.
A tervek szerint 2015-ig 25 százalékkal csökkenteni kell a balesetek számát, különös tekintettel a gyalogos és biciklis balesetekre, illetve zéró toleranciát kell hirdetni a kábítószerterjesztőkkel, randalírozókkal és garázdálkodókkal szemben és meg kell szervezni a városi rendőrséget is.
A polgári oldal javaslata szerint igényvezérelt, utasbarát közlekedési rendszer segítségével 30 százalékkal növeli kell a tömegközlekedési eszközt használók számát, így csökkentve az autóforgalmat.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását