2024. április 16. - Csongor

Hogyan lesz a kevesebből ugyanannyi?

Az előkészítőkön kívül szinte mindenki elégedetlen az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról szóló javaslattal. A legtöbben azt kifogásolják, hogy túl sok jogosítványt kapnának az új egészségpénztárak, és közben jelentősen nőne a betegek kiszolgáltat
2007. október 22. hétfő 09:26 - Hírextra
 A pénztárak döntenének például arról, hogy a járulékért cserébe milyen vizsgálatot végezhetnek az orvosok. Meghatározhatják a beavatkozások díját, a tervezet még 20 százalékos eltérést is engedélyez az árak között országrészenként, illetve kórházanként.

Rékassy Balázs, a GKI-EKI kutatója szerint az új pénztárak eredményes működésük érdekében akár kórházakat is bezárathatnak, mert ehhez meglesz a jogosítványuk. Havas Szófia MSZP-s országgyűlési képviselő a lapnak azt mondta: elfogadhatatlan, hogy többségbe kerüljenek a magánbefektetők azokban a testületekben, ahol a díjakról vagy az egyes állampolgárok után járó fejkvótáról döntenek. Az MSZP ahhoz is ragaszkodik, hogy a kötelező biztosítási csomagot továbbra is az állam szabja meg - tette hozzá.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását