2024. április 27. - Zita

Kivágó Iván Györgyné: jött, szavazott, megy

A személyét és családját ért inzultusokkal és szavainak kiforgatásával indokolta csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés ülését követően Kivágó Iván Györgyné azt, hogy pénteken benyújtja lemondását a fővárosi képviselői posztjáról.
2009. május 14. csütörtök 18:45 - HírExtra
A szocialista politikus csütörtökön reggel tette le képviselői esküjét, foglalta el a mandátumáról nemrég lemondott Hunvald György helyét a közgyűlésben.
Kivágó Iván Györgyné jelölését korábban ellenzékiek és szabad demokraták is kifogásolták, mivel 1990 előtt a pártállam kémelhárítással foglalkozó szolgálatának munkatársa volt.

Kivágóné szerdán este az MTI-nek már jelezte, hogy a főváros költségvetésének elfogadását követő napon, miután felelős politikusi kötelezettségének eleget tett, lemond fővárosi képviselői mandátumáról. A politikus, aki kilenc éve Soroksár alpolgármestere, több mint két éve a Fővárosi Közgyűlés egyik szakbizottságának külsős tagjaként is tevékenykedik.

Kivágó Iván Györgyné, az atrocitásokra utalva, közölte az újságíróikkal, "ha ennyire nem szívesen" látják itt, akkor inkább lemond. Az inzultusok közt említette házának fotózását, a személyét és tevékenységét érintő valótlan írásokat.

Utalva arra, hogy a Fővárosi Közgyűlésben jól érezte magát, megjegyezte, hogy Demszky Gábor bizonyára azért nem vállalta az ő esketését, "mivel bizonyára nem szeret esketni". Hozzátette, örül annak, hogy a főpolgármester szocialista helyettese előtt tehette le képviselői esküjét.

A politikus felelős döntésnek tartja azt, hogy szavazatával hozzájárult a főváros költségvetésének elfogadásához. Mint mondta, átnézte a büdzsé tervezetét, s ez alapján felelősséggel döntött. Hozzátette, ha nem érezte volna támogathatónak a javaslatot, nem szavazta volna meg.

"Nem tarozom azok közé, akik alap nélkül nyomják a gombokat" akár a közgyűlésben, akár a kerületben - mondta. Álláspontja szerint nagy szükség volt a fővárosi büdzsé elfogadására, mivel nagy kár érte volna a fővárost, ha ezt nem teszik meg.

Leszögezte, az lenne a jó, "ha együtt tudnánk mindnyájan dolgozni, mivel a célnak nagyon egynek kellene lenni" országos és fővárosi szinten egyaránt. "Ez sajnos nem mindig van így" - jegyezte meg Kivágó Iván Györgyné.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

vassmi
2009. május 14. 20:59
Utcárol is hívhattak volna egy hajléktalant,kevesebbe került volna.
Gortva József
2009. május 14. 20:19
Ennél jobban nem aljasodhat le egy párt!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását