2024. május 6. - Ivett, Frida

Magyarország: 200 ezer nagyon kövér

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint 300 millió felnőtt túlsúlyosnak tekinthető a világon. Hazai becslések azt mutatják: Magyarországon 200 ezer azoknak a száma, akik annyira kövérek, hogy nem tudnak kimozdulni a lakásból.
2008. július 7. hétfő 08:43 - Hírextra
Óránként hét ember hal meg kövérség miatt: Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint 300 millió felnőtt túlsúlyosnak tekinthető a világon. Hazai becslések azt mutatják: Magyarországon 200 ezer azoknak a száma, akik annyira kövérek, hogy nem tudnak kimozdulni a lakásból.

Ugyanakkor itthon óránként hét ember hal meg elhízással összefüggő betegségben, a kövérség okozta társadalmi többletkiadás évi harmincmilliárd Ft. Debreceni orvosok szerint a gyomorgyűrű segíthet javítani a statisztikát. Itthon eddig közel 1700 betegnek ültettek be gyomorgyűrűt. "A műtétek száma azonban jóval magasabb, hiszen a hazai betegek mellett sok külföldi is felkeresi Debrecent. Ide jönnek ugyanis a romániai, ukrajnai és más, tőlünk keletebbre lévő országokból.

A Debreceni Egyetem Sebészeti Klinikáján eddig már több mint 300 ilyen beavatkozást végeztek, ennek jelentős részét külföldi páciensen - tudtuk meg Dr. Tanyi Miklóstól az egyetem szakorvosától."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását