2024. április 26. - Ervin

Jobbik: a Fidesz rést ütött a jogállamiság falán

A Jobbik szerint a Fidesz hatalmas rést ütött a jogállam falán az Alkotmánybíróság hatásköreit szűkítő Lázár-féle javaslatokkal. Gyüre Csaba, a Jobbik alelnöke a Parlamentben tartott szerdai sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre azt mondta: Gyurcsány Ferenccel semmiképpen nem kívánnak együtt fellépni a jogállam megvédéséért.
2010. október 27. szerda 12:56 - HírExtra
Gyüre Csaba szintén újságírói kérdésre elmondta, hogy a Jobbik csütörtöki frakcióülésén dönt majd arról, csatlakozik-e a másik két ellenzéki párthoz, amely nyílt levélben fordult a köztársasági elnökhöz az Alkotmánybíróság hatáskörének tervezett szűkítése miatt.

Az ellenzéki politikus szerint méltatlan, hogy a Fidesz - miután nem sikerült "keresztülvernie" egy törvényt az Alkotmánybíróságon - csökkenteni kívánja annak hatáskörét.

Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának jobbikos alelnöke különösen felháborítónak minősítette Lázár János fideszes frakcióvezető törvényjavaslatának indoklását, amely szerint a jogállam már annyira megszilárdult Magyarországon, hogy nincs szükség az Alkotmánybíróság jelenlegi széles hatáskörére.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a Jobbik demonstrálna-e közösen Gyurcsány Ferenccel a jogállam megvédése érdekében, Gyüre Csaba annyit mondott: az utcai politizálás nem áll távol pártjától, de a volt miniszterelnökkel semmiképpen nem kívánnak együtt fellépni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását