2024. április 29. - Péter

Tovább bővül a képzési paletta

Az eddiginél is hathatósabb együttműködésre törekszik a Miskolci Egyetem a borsodi megyeszékhellyel, ennek szellemében a kampusz és a karok vezetői az egyetemi szenátus termébe invitálták a régió középiskoláinak első embereit és a beiskolázási felelősöket
2007. november 22. csütörtök 07:44 - Hírextra

Szűcs István tanulmányi rektorhelyettes az egyetem helyzetének kapcsán a szerdai sajtótájékoztatón azt mondta: a Miskolci Egyetem élen jár a hazai felsőoktatásban a bolognai rendszernek nevezett felsőoktatási folyamat bevezetésében. Az egyetem több kara is vállalta azokat a kockázatokat, amelyek az új képzési rendszer bevezetésével jártak, és néhány szakon már 2005 szeptemberében elindította a lineáris képzési rendszert.

Példaként említette, hogy a Műszaki Anyagtudományi Kar anyagmérnöki szakán, illetve a Gépészmérnöki és Informatikai Kar gépészmérnöki, műszaki-informatikai és villamosmérnöki szakjainak harmadik évfolyamán már csak úgynevezett BSc-s hallgatók vannak.

A többi alapképzés tavaly indult el, most már a mesterképzések beindításán dolgoznak a karok. Ez egyebek mellett azért is felelősségteljes feladat, mert sok mindent figyelembe kell venni a négy féléves, főleg az alapképzésekre épülő mesterszakok előkészítésekor - fűzte hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását