2024. május 27. - Hella

Írásban várják Kocsis leváltását

Szakmailag is megindokolt, írásos javaslatot vár a városvezetés a szocialistáktól a BKV-vezérigazgató cseréjéről.
2009. augusztus 13. csütörtök 19:59 - HírExtra
A szabad demokrata főpolgármester-helyettes az MSZP fővárosi vezetőjének tájékoztatójára reagálva leszögezte, hogy megalapozott írásos előterjesztés nélkül nem lehet foglalkozni ezzel a felvetéssel. Emlékeztetett rá, hogy az utóbbi napokban éppen a BKV kapcsán szembesülhettek azzal, hogy a korábbi vezérigazgató megfelelő indokolás nélkül küldött el vezetőket, s ez a lépés az elsőfokú bírósági ítélet szerint akár százmilliókba is kerülhet a vállalatnak. A főpolgármester-helyettes felidézte, hogy az MSZP politikusai az elmúlt öt napban öt különböző véleményt fogalmaztak meg az BKV-vezérigazgatóval kapcsolatban a nyilvánosság előtt. Ez is indokolja, hogy írásban javasolják a vezérigazgató leváltását - tette hozzá.

Ikvai-Szabó Imre kitért arra, hogy a Főpolgármesteri Kabinet által hétfőn elfogadott állásfoglalás szerint a vezérigazgató jelentése és a BKV felügyelőbizottságának vizsgálata alapján, augusztus 26-ig minősítik Kocsis István tevékenységét, s ha indokolt, döntenek a felelősség megállapításáról. A kabinet ülésén a főpolgármester kérdésére a szocialisták cáfolták azt, hogy az MSZP hétvégi tanácskozásán kezdeményezték volna a BKV vezérigazgatójának a leváltását. Az ülésen nem is terjesztettek elő ilyen jellegű javaslatot a szocialisták - fűzte hozzá. A főpolgármester-helyettes megjegyezte, hogy arra mindenkinek lehetősége van, hogy akár többször is változtasson álláspontján.

Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke és Steiner Pál, a szocialisták fővárosi frakcióvezetője csütörtök délutáni tájékoztatójukon a BKV-nál kialakult helyzettel, a botrányos végkielégítési ügyekkel és a vezérigazgató iránti bizalomvesztéssel indokolták azt, hogy kezdeményezik Kocsis István menesztését. Burány Sándor rámutatott: ha a vezérigazgató egy év alatt nem szerzett tudomást a végkielégítési problémákról, akkor azt súlyosan aggályosnak tartja, ha pedig tudomást szerzett, akkor még inkább.

Szocialista politikusok nehezményezték, hogy a BKV felügyelőbizottságának július végi ülésén az SZDSZ és a BKV-dolgozók képviselőinek szavazataival vetették el azt a javaslatukat, hogy átfogó vizsgálatot végezzenek a végkielégítésekről. Úgy vélték, hogy a végkielégítések kapcsán felvethető Ikvai-Szabó Imre felelőssége is. A főváros gazdálkodásáért - amelynek része a cégek mérlegbeszámolója, a végkielégítések is - a főpolgármester-helyettes felel.

Ikvai-Szabó Imre erre reagálva megjegyezte, hogy neki a főváros költségvetése kapcsán van feladata a cégek gazdálkodásával összefüggő kérdésekkel. Leszögezte, hogy egy szakmai vezetési és irányítási problémát nem lehet költségvetési eszközökkel megoldani. Ez a koalíciós szerződés alapján az ágazatokat felügyelő szakmai főpolgármester-helyettes feladata - jegyezte meg. Hozzátette, hogy az ügy költségvetéssel való szoros összefüggései miatt indokoltnak tartja, hogy a BKV-nál kialakult helyzetről a Fővárosi Közgyűlés foglaljon állást.

Kocsis Istvánt pályázattal, részben ellenzéki támogatással, tavaly szeptember elsejével nevezte ki a BKV vezérigazgatójának a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2009. augusztus 14. 06:19
Nem tudom,ebben az országban MI KELL MÉG AHHOZ,HOGY VALAKIT KIRÚGJANAK ÉS BÍRÓSÁG ELÉ ÁLLÍTSANAK KORRUPCIÓ ÉS TISZTESSÉGTELEN JÖVEDELEMSZERZÉS VÁDJÁVAL? Egy olyan országban,ahol nagy a szegénység,a nyomorúság...Ha a "törvény","rendelet",az "utasítás" a hibás,AZOKAT IS ELŐ KELL VENNI,AKIK EZEKET "EGYMÁSNAK" MEGHOZTÁK! GYALÁZAT,AMI EBBEN AZ ORSZÁGBAN FOLYIK...!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását