2024. május 2. - Zsigmond

Programokat biztosít az oktatási tárca

Csaknem ötezer, a leghátrányosabb helyzetű településről érkező gyereknek biztosít programokat a következő időszakban Budapesten az oktatási tárca. Olyan általános iskolák jelentkezhettek, amelyek együtt oktatják a hátrányos és nem hátrányos helyzetű gyere
2007. november 22. csütörtök 07:36 - Hírextra
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) még ősszel hirdetett meg egy pályázatot: azoknak a hátrányos helyzetű településen lévő általános iskolák jelentkezését várták, amelyek sikeresen pályáztak az integrációs felkészítésre, azaz a hátrányos és nem hátrányos helyzetű gyerekeket együtt nevelik.

A nyertes intézmények tanulói szerdától a következő három hétben érkeznek fel Budapestre egy-egy napra. A délelőttöket egy budapesti múzeumban tölthetik, ahol különféle foglalkozásokat tartanak nekik, majd ebéd után a budai vár nevezetességeit nézhetik meg. Egész osztályok vehetnek részt a programokban, azaz hátrányos és nem hátrányos helyzetű gyerekek egyaránt. A tervek szerint összesen ötezer gyerek látogathat majd fel a szaktárca segítségével a fővárosba.

Az első csoport szerdán érkezett a Veszprém megyei Csögléről - olvasható az OKM közleményében.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását