2024. május 13. - Szervác, Imola

A fideszesek önmagukat dicsérik

A Fidelitas nemcsak Magyarország, hanem Közép-Európa legnagyobb, legbefolyásosabb ifjúsági szervezete lett az elmúlt négy év alatt - jelentette ki Szijjártó Péter, a Fidelitas leköszönő elnöke a politikai ifjúsági szervezet IX. tisztújító kongresszusán Miskolcon szombaton. Utódjául Ágh Pétert javasolta.
2009. június 20. szombat 16:16 - HírExtra
Szijjártó Péter a Miskolci Egyetem Uni-Plaza Rendezvényközpontjának teltházas termében úgy fogalmazott: nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is egyértelmű az előretörésük. Senki nem kérdőjelezi meg az országban, illetve Közép-Európában azt, hogy a legnagyobb, legerősebb, legbefolyásosabb politikai ifjúsági szervezet a Fidelitas.
        
Mindig is a nagybetűs csapat volt, a legnehezebb időkben is együtt maradt - tette hozzá.
    
Érvelése szerint addig erősek, amíg együtt maradnak. "Együtt maradtunk a legnehezebb időszakokban is, (...) a Fidesz is azért tud ma Magyarország, sőt nemcsak Közép-Európa, hanem Európa legnagyobb és legerősebb pártja lenni", mert 2006-ban is igazi nagybetűs csapatként maradt együtt.
    
Ha valamikor, akkor ebben az időszakban igazán fontos ez az összetartozás, mert "ha minden jól megy, akkor néhány hét, néhány hónap múlva gyökeres változáson mehet keresztül Magyarország, és ebben nekünk tényleg rendkívül fontos szerepünk van" - mondta.
    
Hozzáfűzte: nem hagyhatják, hogy így menjenek tovább a dolgok, mint ahogyan most zajlanak. "A mi jövőnkkel játszadoznak, a mi jövőnket teszik kockára". 
    
Arról is beszélt, hogy a magyar parlamentben az ifjúság képviseletét, érdekeit ma kizárólag a jobboldalon jelenítik meg. Úgy fogalmazott: azért is kívánja átadni a szervezet vezetését, mert "nem könnyű egy kormányzásra készülő párt kommunikációját igazgatni", nem könnyű a mai magyar belpolitikai viszonyok közepette megmutatni az embereknek, hogy igenis van egy más, egy jobb lehetőség. Emellett pedig Magyarország legnagyobb politikai ifjúsági szervezetét is csak egész emberként lehet vezetni, így dönteni kellett. 
    
Utalt arra, hogy Ágh Péter a szervezet ügyvezető alelnökeként három éve viszi már a munka dandárját. Ennek kapcsán arra kérte a küldötteket, hogy támogassák Ágh Péter megválasztását.
    
Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke a fiatalokat különösen érintő kérdésekről szólt, így a továbbtanulás, a munkahelyteremtés, az otthonteremtés és a közbiztonság problémáit fejtette ki. Miskolcról azt mondta: a borsodi megyeszékhely nem büszkélkedhet jó önkormányzati vezetéssel. Példaként említette a helyi villamosprojektet, mert, mint mondta, ez nyilvánvalóan nem fogja megoldani az itt élők problémáit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását