2024. május 2. - Zsigmond

Nyakó István közleménye

Tegnap este végleg bebizonyosodott, hogy a Fidesz az érdekvédelmi szövetségeket kihasználta, a sztrájkot pedig csak ürügynek tekintette. Ürügynek – az utcai radikalizmus újraélesztésére.
2007. november 22. csütörtök 15:29 - Hírextra
A tegnapi nap híre nem a szakszervezetek demonstrációja, hanem az arra rátelepedő, be nem jelentett radikális rendbontó akció lett.

Ez jó lehet Orbán Viktornak és a radikális ellenzék más politikusainak, de bizonyosan nem jó a szakszervezeteknek, a munkásoknak, az ország többségének.

Ezért a Fidesz vezetőit és személyesen Orbán Viktort terheli a felelősség, hiszen nem egyszerűen támogatták, hanem szervezték is a szerdai tüntetést – ezt a párt több vezetője is beismerte. A Fidesz program híján még mindig a „minél rosszabb, annál jobb” politikáját folytatja.

A szerdai történések után a jövőben remélhetőleg óvatosabbak lesznek a szakszervezetek és nem hagyják magukat politikai kelepcébe csalni.

Az MSZP nevében felszólítom a Fideszt, hogy a népszavazás után ne sajátítsa ki a munkavállalói érdekképviselet demokratikus intézményét is – a pártpolitikának el a kezekkel a független érdekképviseletektől!

Nyakó István
szóvivő
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását