2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Villanyon spórolna az MDF

A pártok székházaiban, az állami és kormányzati épületekben kizárólag energiatakarékos izzókat kellene használni - jelentette ki Pettkó András, az MDF országgyűlési képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
2008. június 27. péntek 11:51 - Hírextra

Az MDF arra kéri a parlamenti pártokat és Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy ahol csak lehetséges, mindenhol cseréljék le az izzókat energiatakarékosra - mondta az ellenzéki politikus, aki az újságírók előtt cserélte ki a párt központi székházában az utolsó, még nem energiatakarékos izzót.
Mint kiemelte, az MDF azt vállalja, hogy 2009. január elseje után a pártnak országos szinten nem lesz olyan irodahelyisége, ahol az összes izzó ne energiatakarékos lenne.

Bárándi Alexandra, az MDF Környezetvédelmi kabinetjének tagja a sajtótájékoztatón azt mondta: minden lehetséges eszközt meg kell ragadni annak érdekében, hogy a gyermekek egészséges környezetben nőhessenek fel.

Elmondta azt is: a Magyar Demokrata Fórum kezdeményezi, hogy 2012-től, a nemzetközi példákhoz hasonlóan, Magyarországon is szűnjön meg a hagyományos izzók gyártása és forgalmazása.
    

Pettkó András közölte: a megvalósításhoz szükséges jogi feltételrendszer megteremtéséhez a párt számít a kormány támogatására.
    

Az ellenzéki képviselő elmondta: pártja készített egy számítást, ami azt mutatja, hogy aki energiatakarékos égőt használ a hagyományossal szemben, az hat évre számítva 14.940 forintot takaríthat meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását